Laden bijeenkomsten

« Alle bijeenkomsten

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond De keus van Kees

20 november 2023 | 19:00 - 22:30

Het Samenwerkingsverband organiseert voor alle medewerkers van de scholen een nieuw evenement: een speciale filmavond waarbij ontmoeting en inspiratie centraal staan.

De filmavond wordt mede georganiseerd door oud-onderwijsondersteuner Kees Wamelink, wat ons op het idee bracht om deze activiteit DE KEUS VAN KEES te noemen. Wie weet wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement.

Alle medewerkers (ib, directie, leerkracht, onderwijsondersteuner etc.) van de regio van het SWV kunnen zich via deze link aanmelden voor deze bijzondere avond.

PROGRAMMA
19.00-19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
19.30 uur: Inleiding op de film door Kees Wamelink
19.40 uur: Filmvoorstelling
21.30 uur: napraten in de foyer met drankje en hapje
22.30 uur: einde

LUNANA: A YAK IN THE CLASSROOM
(Bhutan 2022, kleur-110 minuten).
De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Toelichting op de keus door Kees:
“Toen ik door Marieke en Marlieke werd benaderd om een filmavond te organiseren voor het SWV was ik meteen enthousiast. Wat een mooie gelegenheid om twee werelden die mij dierbaar zijn te combineren: onderwijs en film. Sommigen van jullie weten misschien nog dat ik eerder filmavonden voor het onderwijs hebben georganiseerd voor mijn vorige besturen (Sophia Stichting en Aloysius Stichting) en herinneren zich titels als ‘Etre et Avoir’ en ‘De kinderen van juf Kiet’. Ik ben bijzonder verheugd dat deze traditie door het SWV wordt voortgezet. Film is voor mij de meest complete kunstvorm. Filmmakers vertellen hun verhalen met een rijkdom aan zintuiglijke middelen en brengen ons naar werelden in verleden, heden en toekomst.

Met de film LUNANA: A YAK IN THE CLASSROOM worden we meegenomen naar een gemeenschap dat hoog in de bergen van de Himalaya woont. Wat me enorm aansprak in de film is de oorspronkelijkheid en puurheid van de bergbewoners en de zoektocht van de jonge hoofdpersoon naar zijn persoonlijke geluk, die hem op een levensveranderend pad brengt. Een pad dat hem naar een unieke wereld brengt, waar een klas kinderen met smart wacht op een leraar die hen les komt geven. De belangrijkste thema’s van de film zijn de zoektocht naar geluk en het gevoel van ergens bij horen, universele thema’s die iedereen aanspreken, los van cultuur en achtergrond. In zijn eigen woorden: ” I wanted to show that even if in such a unique world, the hopes and dreams that connect humanity are the same”.

Deze film gaat voor een bijzondere kijkervaring zorgen. We maken kennis met een onbekende wereld met adembenemende landschappen. De film heeft humor, ontroert en verbaast. En de kinderen, die sluit je in je hart. ”
Ik zie uit naar een weerzien met vele bekenden.

Gegevens

Datum:
20 november 2023
Tijd:
19:00 - 22:30

Locatie

Floralis
Floralisplein 69
Lisse, 2161 HX
+ Google Maps

Organisator

SWV PO Duin- en Bollenstreek
Telefoon
0252 43 15 75
E-mail
info@swv-db.nl